2012. január 11., szerda

Ózon injekció

Ezt a hírt olvastam:
"Egy gázinjekció elmulaszthatja a hátproblémákat?
Meglepő: ózon segíthet a hátfájósoknak?

Akiken kipróbálták, azok nagy része 6 hónappal később is tünetmentes volt - egyetlen ózon-injekció segíthet a kínzó, emberek millióit érintő hátfájáson?
A hátfájás megdöbbentően sok embert kínoz nap mint nap - megnehezítve mindennapos teendőiket, munkavégzésüket és azt is, hogy családjukkal, barátaikkal felhőtlenül élvezzék a szabadidőt.

Kutatók most felfedeztek egy meghökkentő módszert, amely megszabadíthatja a szenvedőket a hátfájástól.

Egy új tanulmány szerint egyetlen, a légszennyezéshez kapcsolódó gáz-injekció enyhíthet a fájdalmon. A páciensek kétharmada, akiknek ózont injekcióztak be, jobban érezte magát.

A kutatás 327 önkéntes bevonásával készült, mindannyian hosszú ideje küzdöttek hátproblémákkal és semmilyen egyéb módszer nem segített rajtuk. A tanulmány a gáz fájdalomenyhítő hatását kívánta kiemelni.

Az ózon egy igen reaktív gáz, amely előnyös vagy ártalmas lehet az ember egészségére attól függően, hol helyezkedik el a légkörben. Az ózonréteg véd bennünket a napból származó, káros ultraibolya sugárzástól, ám a talaj közelében veszélyes légszennyező anyag, amely károsítja a légutakat, és kárt okozhat a tüdőben.

Az utóbbi években a kutatók lehetséges előnyös hatásait vizsgálták a problémás hátra, például a porckorongsérvre, a becsípődött idegre, a domború hátra nézve - utóbbi esetben a gerinc mozgásainak beszűküléséről van szó.

A hátfájós embereket általában fizioterápiával és egyéb készítményekkel gyógyítják, de sokan nem kerülik el a műtétet. Az új felfedezés a kutatók szerint segíthet abban, hogy a kés szóba se kerüljön.

A Frankfurti egyetem tudósai olyan betegeken végeztek kezelést, akiket már fel is vettek a műtétre várók listájára. Egyetlen gáz-injekció hatására a páciensek 37 százalékánál 6 hónappal később sem tért vissza a fájdalom.

A résztvevők másik harmada sokkal kevesebbszer fájlalta a hátát, mint azelőtt - például naponta csak egyszer, a korábbi számos alkalommal szemben.

A fennmaradó 22 százalék ugyanakkor nem tapasztalt javulást, a páciensek 7 százaléka pedig rosszabbnak érezte helyzetét.

Egyes kutatások szerint az ózon azért segít, mert csökkenti a prosztaglandinok szintjét - a vegyületekét, amelyek gyulladást és fájdalmat okoznak.

Természetesen további kutatásokra lesz még szükség, és nem tudni, "élesben" mikor vethetik be a módszert." FORRÁS

A mai információdömpinges világban továbbra sem igen tudunk egymásról semmit. Minden média a nyugat felé tátja ájtatos szemeit, sehová máshova. 
2006-ban a bal vállamban lévő "frozen shoulder" (befagyott váll) nevű problémámat ózoninjekció sorozattal oldottam meg, írtam róla több postban is, de nem részletesen.
Ózoninjekciót legalább 10 éve használnak Görögországban ortopédiás problémák kezelésére, igaz nem sok helyen, ha jól tudom egy Athéni rendelőben és egy Chalkidai-ban, ez utóbbi a barátunk rendelője, ahol engem is kezelt. Több sikeres esete van, úgy hát mint kéz és lábfájós (meg egyéb ortopédiás nyavalyák) és nagyon régóta erre szakosodott. Én is operáció előtt álltam, mikor hozzá kerültem. Az orvosom neve Jánnisz Petropoulos, felesége magyar.

Szóval ennyit a világrengető, új felfedezésről..


Nincsenek megjegyzések: