2010. július 30., péntek

Benzinhelyzet É. Évián

Habár a sztrájkot tegnaptól hivatalosan felfüggesztették a sofőrök katonai behívásával, az üzemanyag-ellátás nagyon nehézkesen megy. Sajnos senki azok körül, akik megkapták az inkább tipikus mint gyakorlati értékkel rendelkező katonai behívót, nem tett eleget a sztrájk felfüggesztésére szóló behívásnak.

Eredmény: káosz. :(

A turizmusban, kereskedelemben dolgozók közül sokan teljesen tönkrementek a pár nap alatt. Napi 100.000 foglalást fagyasztanak be Krétán:( A gyümölcsöket szétrohadva az út mentén kiürítették a teherautókból. A távoli szigeteken élet-halál helyzet kezd előállni, hisz se gyógyszerekhez, se ivóvízhez nem jutnak bizonyos helyeken, ahol leállt a kompjárat.
Észak Évia: tiszta szerencse nincs iderekedt turista. Ma mentek el K.A.-ék akiknek a reggel a csodával határos módon sikerült tankolni Limni mellett, ahol 2,5 óra alatt kiürítették az újfent feltöltött kutat. A többiek éppen nincsenek indulófélben, azonban a mozgásukban nagyon is korlátozva vannak és ez nem egy olyan hely, ahová azért jönnek, hogy ugyanazon a parton malmozzanak:(

Úton van viszont 2 család, akik ma estére érnek át Polykastro-ba és holnapra jönnek észak Éviára. Jó lenne ha az országban tankolhatnának.
Most várjuk a szomszéd benzinkútra a szállítóautót, aki délre ígérte a benzint, de még sehol semmi. Egyre nagyobb a csend és nyugalom: egyre kevesebben mozognak kocsikkal..
Várjuk a híreket 8-kor, hátha többet megtudunk.

(közben kint egy mozgóárus árulja a portékáját, ezek szt valahol csak tankolt..)

U.I.
Mire befejeztem ezt a BLOGbeírást, megérkezett az üzemanyag-szállító teherautó a mellettünk lévő benzinkútra, teli tartállyal.

24:14

Az államelnök megígérte, hogy katonai járműk fogják feltölteni üzemanyaggal a kritikus pontokat először: kórházakat, áramtermelő telepeket, repülőtereket és szükségben lévő szigeteket.

A kormány nem hátrál meg és a kiküldött katonai behívások szétosztása hétfőre fog befejeződni. Amelyik teherkocsi tulajnak nem tudják a kezébe nyomni, annak a házfalára ragasztják. Sajnos ez a katonai sorolás is idő kérdése. Miután a behívók mind kimentek, a helyi rendőrség segítségével, következik a nem engedelmeskedők törvény szerinti büntetése. Időközben telik az idő..

Hétvégére felfüggesztették a teherkocsi-forgalom tilalmat a sztrádán, így az utazók fokozottan figyeljenek mert azok a teherkocsisok, akik nem sztrájkolnak, mind az utakon lesznek.

Nagyon lassan halad az ország üzemanyag-ellátása, mert a többség nem engedelmeskedik, a legjobban érezhető már mindenhol a friss gyümölcs és zöldség hiányában. Ahogy már írtam, kétségbeesett helyzetben vannak a baracktermelők, mert leálltak a gyümölcslé-készítőgyárak és óriási mennyiségeket kellett kidobni.

A turizmusról jobb nem beszélni, rengeteg élet és életek munkája ment tönkre pár nap alatt.

A nálunk lévő magyarok mind jól vannak, nyaralnak és valószínűleg nem is tudják mennyire súlyos a helyzet az országban. Mindig igyekszem értesíteni őket a fontos dolgokról, így bízom benne, hogy nemcsak rendben hazautaznak majd, de zavartalanul pihennek is.

Végszó: a feltöltés lassan halad és csak bizonyos kutaknál, fix mennyiségben mindenkinek.

Aki most fog belépni, tankoljon ahol tud!
Ha újabb fejlemény lesz, rögtön írok.

1 megjegyzés:

Krinya írta...

Döbbenet, ami itt megy, komolyan most normálisak ezek??? Mit akarnak, még gyorsabban tönkretenni mindent? Nem fogják fel, hogy csak maguk alatt (is) vágják a fát??? Hihetetlen :-((