2010. július 31., szombat

Üzemanyaghelyzet - folytatás

Bocsánat, hogy nem tudok gyakrabban írni és értesíteni Benneteket a történésekről, de egyrészt keveset vagyok gép előtt, másrészt nincs miről igazán írni, mert a tegnapi beírásom után minden a vártnak megfelelően halad...

A mai helyzet a tegnapinak a logikus folytatása. Katonai tartálykocsik töltik fel stratégiai pontokon a kutakat, ezért a repülőterek, kikötők, kórházak, katonai és politikai központok körül minden működőképes. Valószínűleg a sztráda és a főbb utak mentén sincs gond. Azért vannak fennakadások, pl. az Alkioni komp Szalonikiből ma nem indult a Szporádokra.

Gondok vannak még mindig az úgymond nem fontos területekkel, ilyen Évia is. Ma a mellettünk lévő kútnál nem volt egy csepp üzemanyag sem, de azért amennyire tudom, senki nincs anélkül, mert hol ezt hol azt a kutat töltötték a napokban és így bár sor árán, de az emberek tankoltak.

Összesen 30.000 engedély forog most közkézen Go-ban 1971 óta, vannak olyan teherautó-tulajdonosok akiknek egy van, de vannak nagyobb "földesurak", akiknek több mint 20 engedély van a kezükben, becsületes vagyon. A monopóliumhelyzet egyik következménye volt eddig a rettenetesen drága szállítási árak, melyeknek egyenes következménye volt a fogyasztási cikkek magas ára. Míg idegen szállítókkal pl. Kínából 1.200 euróért lehetett egy konténert Athénba szállíttatni, addig az Athén-Szaloniki szállítás egy görög szállítóval 800 !! euróba kerül! Ezen akar a kormány most mindenáron változtatni.
A 30.000 katonai behívót hétfőre mind vagy kézhez adják vagy a lakások falaira ragasztják és keddtől megkezdődik a helyi rendőrségek segítségével az ellenőrzés, ki tett eleget a munkába állásról szóló katonai parancsnak. Azok az engedéllyel bíró teherkocsitulajok, akik nem mozgatják autóikat aztán bírósági végzéssel és büntetéssel kell szembenézzenek.

Ma még volt egy kisebb balhé a fő olajfinomító körül Elefszinában (Athén mellett Korinthoszi irányban), de lassan, nagyon lassan be fog indulni a normális körforgás az egész országban.

Mi itt Évián utolsók leszünk, de ez van. A magyarok mind rendben, üzemanyaggal ellátva és a ma érkezők is épségben itt vannak. Sőt egy tegnapi Limni-beli interjú ma nagy gyorsan be is került este 7-kor az ALPHA TV híradójába, ebben 2 itt nyaraló magyar család is szerepel:)
Köszönöm nekik itt is a részvételt!:))

1 megjegyzés:

mmama írta...

Megdöbbentő amit írsz .
nagyon lehangoló hogy ahová közel 20 évig járhattunk és barátságok köttettek, jól éreztük és biztonságban érezhettük magunkat idáig fajulhattak a dolgok.
Légyszíves tájékoztass továbbra is.