2010. február 3., szerda

Január végi


Hát eltelt a január is, és jó gyorsan.

Tk. nem történt semmi különös, ahogyan általában nem szokott ezekben a téli hónapokban. Évián az igazi tél január és február. Ekkor általában folytonosan esik vagy havazik, napos szünetekkel közöttük, amikor süt a nap és mindenki rohan mosni, takarítani, mert más napokon ez körülményes. Körülményes, mert nem városi lakások ezek, hanem udvaros és kertes falusi házak, ahol ha kint loccs-poccs és sár van, jobb nem túlmozogni magunkat :)
Arról nem is beszélve, hogy Isten őrizz havas viharos időben odavágja magát az ember és lábát, kezét törje! Ilyenkor sokszor a Chalkida felé vezető átkelés nagyon körülményes a hágón, ha egyáltalán lehetséges, az Éviai öböl pedig sokszor olyan viharos, hogy komppal sem lehet átmenni, a szigeten pedig nincsen kórház csak valami sürgősségi rendelők, amik nem elegek ha komolyabb a baj. Így hát havas napokon nem igazán mozog a nép, mi iskolából is mindig hiányzunk, mert olyan helyen lakunk, hogy több jeges lejtő van, amin reggel 8-kor nem tudunk átmenni.



Európa nagy részével ellentétben, nálunk az idei tél eddig különösen enyhe volt. Január 23-n volt egy havazás, de alig egy kevés maradt meg, az is egy fél napig.


Hullt a hó nagy pelyhekben, de a gyerekek nem sokáig örvendhettek neki. A Parnasszus tele van, meg észak Görögországot sem kímélte, de minket igen.

Nincsenek megjegyzések: