2009. december 11., péntek

Kutyabajok - ismét

Ugyancsak tegnap történt. Elegem van, vagy a hócipőm tele van, vagy még miket mondjak, mert csúnyábban szeretném magam kifejezni. Szegény kutyáim: elegem van belőlük:( De nagyon. Amennyi bosszúságot és bajt okoznak, meg koszt, az rémes. Hiába szeretem őket, egyre kevésbé, pedig tudom, nem ők a hibásak, ilyen a kutyatermészet. Már meséltem, hogy a Bizsu, aki 90%-ban golden retriever, szeret vadászni. Már megtörtént, hogy tyúkot fogott, sőt már olyan is, hogy kecskébe harapott, de most a dolgok elvadultak. Tegnap sikerült kilógniuk, sajnos, a mi hibánkból és bementek a szomszéd tyúkóljába, ami persze nincs elkerítve !%/==()”!%/ ( ez itt a durva káromkodás helye). Mire a férjem utánuk loholt sikerült 2 tyúkot teljesen kinyuvasztani, az egyiket ki is belezték:(, 2 eltűnt és 2-n olyan harapás lett, hogy le kellett őket vágni és kidobni. Most képzelhetitek:(

A szomszéd, akivel már más dolgok miatt haragban vagyunk (és enyhén fejeztem most ki magam), 300 eurót+10 kiscsirkét követel!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt hittem a guta megüt! Kiszámolta, neki ez milyen kárába kerül, ugyanis mind tojók voltak és ennyit kér! és a férjem azt mondja, adjuk meg nekik. HÁT NEM! Persze hogy valamennyit kell fizessünk de 300 euró+10 csirke!!!!! Meg kéne végre tanulniuk, hogy a magántulajdont be kell keríteni!! Na és ha róka lett volna? Akkor kitől követelné a pénzt? Hogy lehetnek ilyen barmok, hogy kerítetlenül hagynak mindent? Persze, hogy hibás vagyok, hogy kilógtak a kutyák, de könyörgöm, a francos tyúkok mi a csodának vannak szabadon??????

És most mi legyen a kutyáinkkal???

Azóta megkötve tartjuk őket, közben esik, fúj a szél, látom fáznak, nem tudnak eleget mozogni, ráadásul a nagynak nem lehet semmit a kuckójába tenni mert mindent felfal, elrág és a puszta fapadlón és mellette a cementen didereg, és nincs mit csináljak velük. Vagy elaltatjuk őket vagy soha többet nem engedjük szabadon, megkötve lesznek. Nem kockáztathatjuk meg, hogy ellógjanak és megint lemészároljanak tyúkot, kecskét, ne adj isten valami mást. Igaziból el kéne altatni őket, ilyen esetben ezt szokták tanácsolni, mert ráéreztek a vérre:(
Teljesen ki vagyok ettől az egésztől, mióta itt élek úgy mennek itt az állatok mintha fogyasztói cikkek lennének. Egyik sem tud felnőni és felnőtt lenni, minddel lesz valami:( Egyetlen esélyük akkor van ha megkötve vannak..

Közben látom őket kint az ablak alatt dideregni a kis házukban, tudom, hogy mennének már pisilni, kakilni, én nem tudom kivinni őket, zuhog az eső, és az udvaron sem merem őket picit elengedni, mert a Bizsu tüzel is, és a másik rögtön meghágja..A férjem kéne kivigye őket láncon (rettenetes erejük van kettőjüknek), ki is szokta még azon az áron is, hogy csuromvizes lesz, de most nincs itthon. Mire hazaér ezek nem tudom, addig bírják-e vagy a házuk mellé piszkolnak szegények..

Ha nyár lenne, könnyebb lenne, de most csak egy talpalatnyi hely van ami nem vizes és nem veri a szél..

Nem tudom mitévő legyek velük, akinek van jó-tanács, ki vele!


Nincsenek megjegyzések: