2009. január 7., szerda

Görögország -Vízkereszt

Ma nálunk is általános munkaszüneti nap és vallásos ünnep volt, Vízkereszt napja.
Ekkor meg szokták a vizet szentelni, a tengerek és a folyók, patakok vizeit. Reggel mise van a templomban, majd levonulnak a tengerpartra és a pap bedobja a keresztet a vízbe, ami után egy halom fiatal férfi ugrik. A szerencsésnek sikerül felhozni a keresztet. Mi minden évben elblicceljük, az elcsúszott programunk miatt a dolgot. Ma is így történt, de nemcsak a fiam késői alvása miatt ( még mindig fél) hanem az eső miatt ami csak ömlik és nem akar elállni.
Ilyen vizes telünk nagyon rég nem volt és ennek nagyon örül mindenki, mert észak Évia a tengerig lenyúló fenyőerdőiről híres, amik az idén nagyon szépek lesznek. Mindenesetre mi nagyon bezáródtunk már jó ideje, du kimentem kicsit a dögökkel de csirr csurr elkezdett esni megint, jó vizesen jöttünk haza. Igaz sikerült kicsit kifésülni a bundijukat.
Aztán ma olvastam egy cikket egy Barbara Harvey nevű nőről, aki 67 évesen kikerült az állásából és mivel egy méregdrága villát bérelt valahol Santa Barbaraban, azt nem tudván már fizetni, hontalan lett és a kocsijában alszik a parkolóban. Mondjuk az egész sztorit furcsállom, ugyanis a nőnek 3 gyermeke is van meg egyéb dolgok, amiket én nem úgy csinálnék, de nem ez a lényeg hanem a nőnek van 2 kutyája. Nézem nézem a dögiket a képen, tiszta Bizsu mindkettő, öregebb verzióban. A cikk nem írta milyen kutyái vannak, hát rákerestem a neten a nőre, meg is találtam, a két kutya golden retriever. Elkezdtem a neten keresgélni és csodák csodája Bizsu nézett rám a sok golden retriever-es képről. A tulajdonságok meg pont ráillenek, de minden más is. Tökéletes példány, szerintem 100%-ban tiszta fajkutya és valakinek vadászkutyának kellett aztán a szemprobléma miatt kidobták az útra. Ugyanis itt nagyon sok a vadász. Na így lesz a kiskacsából hattyú:)) Az én lökött Bizsum egy golden retriever. Gyorsan elmondtam férjemnek is, így már több becsben tartják a fiúk, hogy nem egy repedt sarkú kis kivágott senki:) (ezek a férfiak, mindig kell nekik valami mese:)) Azért este megint jól össze vissza szidta a férjem, mert a cserfességét, lököttségét nem igazán bírja - kiverte a tálat a kezéből:). De ez akkor megmagyarázza a nagyon nagy vadászszenvedélyét is, nagyon messziről megérez minden tyúkot, madarat de egereket is.

Ahogy a kutya.hu-n nézelődtem egyszer csak Feki nézett velem szembe, csak felálló fülekkel, de totál ő. Én eddig azt hittem ő valami labrador keverék, de kiderült, valószínűleg német juhász keverék, a tulajdonságok, belsők is és külsők, tökéletesen ráillenek, csak a füle nem áll fel, csak ha fülel valamerre, máskülönben totál olyan mint az egyik a weblapon. Úgyhogy a két fogadott dögicém még neves vérereket is hordoznak magukban, Feki keverék, de Bizsu sztem tutira tiszta faj. Kíváncsian várom felnőjön és cserebogár legyen belőle:) Meg séta közben végre majdnem minden bogáncstól megszabadítottam, még egy maradt de holnap azt csak ollóval tudom majd eltávolítani. Csak a fülét le ne vágjam a lükének:)

4 megjegyzés:

mmama írta...

Ágni a fiatal kutyik mind ilyen szertelenek.
A miénk is iskolába járt mig jó
kutya nem lett belőle.
Most őriz rendesen, hisz az a dolga,
és olyan hálás tud lenni.
Tudtad hogy Thassoson nem engedélyezett a kutyatartás, csak
a külterületen ?

Agni írta...

Nem tudtam:o De nekem is már monsták, hogy mi képzelek, hogy 2 ugatós kutyát tartok, ez nem "mandra". A mandra amolyan külterületi raktárépület aminek közelében az állatokat is tartják. A falusi görög csak ilyen helyen tart kutyát, ahol kutya van a háznál, azok biztosan nem eredeti helybeliek:)

Palócprovence írta...

Nem a témába vág, de kérdésem van:

http://palocprovence.blogspot.com/2009/01/mit-olvastam-2008-ban.html

Várom válaszod, :)

Milene írta...

Szia!
Nézz be hozzám, vár ott egy kérdés!

Engem meglepett, hogy nem tudtad Bizsuról, hogy golden retriever. Annyira édes! Hatalmas szíve van, de nagyon huncut.
Zsömi labrador retriever. Mikor Bizsuról olvasok, mindig Zsömit látom magam előtt. Ő már két éves. Most kezd lenyugodni. De a játék még mindig a mindene. És nem lehet rá haragudni. Mármint sokáig. :)