2011. november 3., csütörtök

Kríziskezelés: a bizonytalanság fokozódik

A magyar hírekben nagyon nyugodt stílusban írják le a mi helyzetünket. A Cannes-i G20-s találkozó után a káosz nálunk tökéletes. A görögök véleménye az, hogy Papandreu miniszterelnöknek péntekig le kell tűnnie a színtérről, így nem lesz népszavazás sem. Kimondottan sértőnek találják magukra nézve azt, hogy a Cannes-i találkozón megengedte "Merkozy"-éknak, hogy ők döntsenek arról, mi lesz a témája a népszavazásnak és mikor legyen az megtartva. Hihetetlen az, mennyire nyílvánvaló, hogy az országot már nagyon régen nem a görögök vezetik, hanem az európai nagyhatalmak és Papandreu még csak a látszatot sem akarja fentartani. Valamelyik magyar hírben azt a kifejezést olvastam, hogy mostanáig Papandreu "tartotta magát". Hát az országban pedig éppen ellentétes a vélemény, sosem "tartotta magát" a helyzet magaslatán, hanem éppen hogy vitte magával az európai ár, mely arra ment, amerre a trójka vitte. 
A lényeg az, hogy az emberek lassan beleőszülnek ebbe a bizonytalanságba, mert mostmár azt sem tudjuk, egy napon belül mi lesz? Hajnali 4:45-kor a miniszterelnökhelyettes Venizelos kimondta a "Nem"-et a népszavazással kapcsolatban. A fejlemények és azok hatásai az életünkre mostmár teljesen kiszámíthatatlanok.
A TV-ben minden adón örjőngenek és percről percre lehet várni, hogy valami lesz. Azt várják, Papandreu lemond önszántából vagy előrehozott választásokat jelent be. Hihetetlen a bizonytalanság, az idegesség, a szorongás, a holnaptól való rettegés.

1 megjegyzés:

MuciFoci írta...

Nagyon sokat gondolok rad, egybol a te blogodhoz jovok tiszta informacioert! Elvegre te jobban tudod hogy hogy erint benneteket ez az egesz mint a BBC gazdasagi ujsagiroja...