2011. október 28., péntek

Nemzeti Ünnep

Október 28 az egyik nemzeti ünnep a kettőből (a másik március 25), a II. világháborúban, az olasz átvonulásra mondott nagy NEM ünnepe.
A furcsa most az, hogy most éppen a német "megszállásra" mondott nagy igen esik erre a napra. Érdekes, hogy a neten még mindig mennyi rengeteg olyan bejegyzést olvasok, hogy pl. hülye görögök, micsoda dolog ez, hogy az adósság 50%-t leírták nekik, meg viccek keringenek a lusta görögökről, meg egyebek, klisék, amiket nem untak meg az emberek hangoztatni szajkózni. Nem tudom senki nem világosít fel senkit, vagy csak nem akarnak az emberek megvilágosodni?
Az adósság nagy részét nem azért írta le nekünk az EU mert annyira szeretnék a "lusta" görögöket, hanem azért mert magukat védik. A németek és Merkel nagyon jól tudja, mit csinál. Valahol azt is olvastam, az adósság ilyenforma leírása 1.000 eur-ba kerül a németnek, míg a csőd ennek tízszeresébe kerülne. Nem minket védnek, hanem önmagukat. Az adósság leírása nem ingyen van, a megszorító intézkedések  folyamatosak és biztosan vannak olyanok, akikre még ráfér, de vannak sokan olyanok akik már nem bírnak el többet. Az élet azonban megy tovább, bizonyos dolgok meg fognak örökre változni, más dolgok meg szerintem soha. Bár a kínlódás mellett jó dolgokat is hagyna maga után ez az egész, pl. megtanulnának a görögök jobban vigyázni az országukra, a természetre, a tisztaságra, kicsit jobban odafigyelnének az előre megtervezés fontosságára, a tanügyre, stb.. stb.. sorolhatnám reggelig. De azért remélem sokminden nem változik, az alap életstílus és életkedv, a görög optimizmus, barátkozós természet és a társaság szeretete, a beszélgetések szépsége egy kávézás mellett, még akkor is, ha ez a németnek csipa a szemében:) A masina nem áll le, ha nyikorogva is, de forog, mocorog tovább, új rügyek készülődnek tavasszal kibújni..

A mai nemzeti ünnepi felvonulást sok helyen lefújták, sokan nem akartak felvonulni most és a németek elleni győzelemre emlékezni, őket is megértem. Nálunk a megvonulás megvolt, a suli kitett magáért, íme:

Nincsenek megjegyzések: