2011. május 18., szerda

Nyárelő és vizsgák

A margarétalevél tépkedés eredményeként még maradunk.. amíg lehet, vagy amíg ki nem okád mindenkit magából ez az ország. Idegeim helyen tartása végett, úgy teszek, mintha minden olyan lenne, mint azelőtt és élem a mindennapokat. Hisz a családot el kell látni, a munkám el kell végezni és a nap is pont ugyanúgy süt, mint ezelőtt 5, 10 vagy akár 1000 évvel, semmi nem változott lényegében. Csak Evia szakadt le a szárazföldről:)

Végre beköszöntött a nyár. Tudom, mennyire hülyén hangzik, mikor télen azt írom: hideg van, amire felteszi nekem a kérdést Skandináviában élő rokonom, no de mégis, hány fok? Erre rávágom: brr..10. Kérdi ő: -10? Mire én, majdnem sértődötten a tudatlanságtól: dehogy, hová gondolsz, +10!:))) Szóval ebből az a tanulság, mindenkinek az a normális, amit ő annak szokott meg, punktum!

Miután ilyen olyan magyar vonatkozású viszontagságaim utórezgéseit is feldolgoztam, neki kellett állni a munkának, neki ám.. A kert és az ágyások rémes állapotban, a kutyák végre vedlenek, a házat alaposan ki kell nyár előtt takarítani, a koszos ruhák meg úgy termelődnek, hogy hihetetlen. Közben írogatok, tanulgatok, készülődöm erre-arra, amik még olyan homályos körvonalban léteznek a  fejemben, több dolog is egyszerre. És persze, fiam vizsgázgat. No ez sem egyszerű ügy, ahogy már említettem többször is.

Az iskolai rendszer a következő: 6 osztály általános+3 osztály gimnázium+3 osztály líceum. A gimnáziumtól kezdve május 12 körül leáll a tanítás és 1 hónapig vizsgaszesszió van. Ezalatt a gyerekeknek le kell vizsgázniuk a leadott anyagból, ami nagyjából minden olyan leckét magában foglal, amit átvettek és ami átfogja az egész évi anyagot. Mi már másodszorra vagyunk benne, és másodszorra látom, nem tudják az egész évi anyagot átvenni majdnem egyik tantárgyból sem! Hogy ki a  hibás ebben, nem tudom, de gyanítom a tanárok is, meg a lurkók is.

Túlságosan nincs időm belemenni az iskolarendszer további leírásába, inkább naplóbejegyzésnek szánnám a 2. gimnáziumi vizsgák felsorolását, a kért anyagmennyiség megjelölésével (jövőre jó lesz belenézni:)):
  • május 5 - történelem (Bizánc történelme és a Világ nagy felfedezései, 17 lecke)
  • május 17 - ógörög (nyelvtan, szövegek, szintaxis)
  • május 19 - újgörög (nyelvtan, szövegek, szintaxis)
  • május 24 - fizika (23 lecke: mechanika+erők+nyomás+energia+hő)
  • május 26 - kémia (10 lecke: anyag, az anyag tulajdonságai, kémiai keverékek, ezeknek tulajdonságai, reakciók, atom, molekula, stb.)
  • május 27- német
  • május 30 - hittan
  • május 31-angol
  • június 3 - földrajz (14 lecke: Európa földrajza)
  • június 6 - matematika (algebra: egyenletek, Pitagorasz teória, stb. mértan: háromszög, kör, területek, távolságok mérése, stb.)
  • június 8 - Iliász (szövegértelmezés, szintaxis, stb..)
  • június 10 - görög irodalom
Mikor időm lesz jobban ki fogom egészíteni a listát, illetve normálisabban beírom a  zárójelekbe miből mi volt pontosan. 
Szóval ennek jegyében és függvényében telnek most napjaim..


Nincsenek megjegyzések: