2011. május 10., kedd

Holnapután

avagy "The day after tomorrow".. egyik kedvenc filmem. Most mondhatjátok, és jogosan, hogy katasztrófaimádó démon vagyok, de én akkor is szeretem ezeket a filmeket. Ugye..van egy nagy baj, a világ veszélyben és akkor jön a charme-os Dennis Quaid (imádom!) és a sleppje, és gyorsan megmentik a földet. Én is hős akarok lenni, de a szenvedést mellőzném! Meg szeretném úszni és hősiesen kimászni a  slamasztikából, amibe ez az ország keveredett. Ilyet is csak én tudok csinálni: világgá menni a Ceausescu korszak Romániájából és most beleesni egy újabb gyors iramú elszegényedésbe, melynek a fázisai kísértetiesen ismerősök....

A magyar tánccsoport hazautazása után olyan gyorsan kellett földet érnem, hogy azóta is fáj a fejem..

Hirtelen visszaestem a mindennapok problémáiba, amiből hálistennek van bőven, így nincs idő unatkozni és öregedni, micsoda jó dolgunk is van nekünk itt:) Idegeinket mindennap tupírozva tartják drága jó politikusaink, ilyen olyan államcsőd szcenáriókkal, mindenki azt veszi be, ami neki jól esik és attól fájhat feje, foga, gyomra! Aztán meg megkezdődtek a gimnáziumban és líceumban a  vizsgák, a már leírt idióta vizsgaszesszió rendszerben, amikoris 12 éves kölyköknek kell megérteni azt, hogy napi 8-10 órát kell tanulni egyedül, otthon, lelkiismeretesen, mert 2-3 naponként vizsgáznak (hajrá szülők!). 
Aztán a szórakozás tetőpontja a népességszámlálás. Népáruló drága politikusaink mindenre gondoltak a drágák.. Ha véletlenül a 3 nap alatt nem teszünk szert arra, hogy kitöltsük a kérdőíveket és beengedjük a Statisztikai Hivatal ügynökeit, fizethetjük az 1.000-50.000 euró közötti büntetést. Muszáj volt ezt kitalálni, mert a görög nép nagyrésze olyan szépen el van adósodva, hogy attól való félelmében, a villamos energiát vagy a 10 hónapos lakbértartozást kell kifizetni, nem nyitnának ajtót. Aztán meg nagyon aranyosak, annyira gondolnak és ügyelnek ránk, kitölthetjük azt a rubrikát is, amiben megadjuk pontosan azt az infót, melyik szervünket adjuk át nekik halálunk után. De arra is gondoltak, tegyenek rendet házunk táján, hisz meg kell adnunk pontos gazdasági/társadalmi helyzetünket a vagyonunk, anyagi helyzetünk pontos bevallásával, de még arra a kérdésre is felelnünk kell, van-e internet hozzáférésünk.

Időközben az ország ürül, aki teheti megy a f.. bocsánat, amerre lát. Fiatal diplomásaink közül csak az marad itt, aki valami miatt nem akar vagy nem tud, nagyon kis százalék. Az elmenőket kéne összeírni! A családunkban lévő 3 fiatal orvos mind úgy döntött elmegy. Az első már fél éve Németországban van, a  másik kettő nyáron fog a Skandináv országokba költözni. csak az marad, aki nem tud elmenni, a bolgár és albán vendégmunkások és azok a magyarok, akik valszeg nem olvasnak újságot és nem néznek TV-t, hogy még mindig ide akarnak költözni.

Szóval most kiszaladok a hidegbe (megőrült az idő is, még mindig bundapapucsban blogolok!) margarétát szedni, csőd..nem csőd..megyünk..maradunk..csőd..nem csőd..megyünk (HOVÁ???)..maradunk..


Nincsenek megjegyzések: