2010. október 18., hétfő

Ronda idő

Hihetetlen, hogy visszatért a ronda, esős, hideg idő 2 nap szünet után. Annyi idő nem volt, becsületesen felszáradjon az udvar! A mai esős időben jólesett a meleg lencseleves.

Szombat este telefonált valaki 11-kor a kutyákért. Tiszta szívemből utálom a késő esti vagy hajnali telefonálást, mert mindig az ugrik be, hogy nehogy valakivel valami történt volna. Mindig emlékeztetnem kell magam arra, ennyi év után is, hogy Görögországban nyugodtan lehet telefonálni este későn, csak a délutáni órák szentek.
Délután ugye azok sziesztáznak akiknek erre lehetőségük van, de a dolgozó emberek is, ha éppen egy nap otthon vannak, biztosan lepihennek délután, ezt meg is értem. A lényeg, hogy valakik beígérkeztek Athénból a fehér pofájú kiskutya után. Védőnek akarták, annak pedig pont ez lenne a tökéletes, mert ez a legnagyobb testű, legalább kétszer annyit nyom, mint a többi és fiú. Ráadásul félős és eddigi tapasztalataim szerint a félős hímkutyák a legveszedelmesebbek, félelmükben irtózatos hangzavart tudnak csapni, sőt támadhatnak is, ilyen volt pont a Thomasom is, most nőtt be a feje-lágya 3 éves korára. Egész vasárnap lestem mikor jönnek, aztán mikor délutáni telefonálásomra nem reagáltak, már tudtam, nem fognak többet jelentkezni. Csak legalább ideszóltak volna:(


Este azonban megerősítette a másik Athéni család a legszebb kiskutyára való igényt, így valamikor a héten beszállítom. Még mindig 7 kutya, folytonos takarítás és gyógyszeradagolás, de most valahogy jobban bírom. Na ugye, hogy mindent meg lehet szokni..

Mindenesetre a ma reggeli udvartakarítás közben eszembe ötlött egy nagy kérdés: az állatkertben mi a csodát csinálnak annyi kakival? A kukába dobják lekötött zacsikban, vagy eladják valahová trágyának? Egyáltalán melyik trágya elfogadható ember által felhasznált és fogyasztott növényekre?
Hmm..lehet szakmát kéne váltanom és elmennem az állatkertbe takarítónak?..

2 megjegyzés:

Krinya írta...

Sajnos úgy tudom, csak a növényevők "terméke" jó trágyázásra, de tényleg, a többivel mi lesz? Biztos kitalálnak azért valamit, bio-üzemanyagot vagy mittudomén :D Nem is rossz ötlet, utána kellene nézni valami ilyesmi biznisznek :)) Szó szerint, a carból aranyat :PP
Aztán ha beindul az üzlet, csak szóljál, nálunk is terem bőven alapanyag, pedig csak két "gyártóm" van :DDD Néha én is megdöbbenek, ennyit nem is esznek... El tudom képzelni, mi lehet nálatok annyi kicsivel :((

Agni írta...

:) Na ez egy jó ötlet!!
Hát igen, napi 2szer mosok udvart, de nem elég, éppen annyi, a köztes időben el lehet viselni.. Szegénykéim, annyira szépek és aranyosak, csodálom magam, hogy bírom, úgy látszik ehhez van igazán affinitásom és csak most fedeztem fel. Más nem bírná, én meg becsszóra azon kapom magam, jobban odafigyelek a gyógyszerükre mint bármelyikünkére a családban:( Tiszta extrém dolog ez.. De azért ideje lenne gazdit találni, mert ez így nem jó.