2010. május 8., szombat

Naplopó lusta banda, úgy kell nektek!

Rengeteg rosszindulatú, buta, kárörvendő beírással találkoztam a napokban a magyar Blogszférában a görögökkel szemben.
Hirtelen mindenki ellenük fordult és kárörömmel lesik, hova fejlődik a helyzet. Nem is lehetne hirtelen mindenre válaszolni, meg nem is akarom magamra vállalni a görög becsület megmentését, de mivel negyed százada lassan élek itt, a kategóriák bizony engem is érintenek, hisz én is itt dolgozom és élek, görög életet és félig görög a fiam.
Tudom jól, hogy nagyon sok európai emberkének szúrta a szemét mikor idejött a déli szieszta, a kafeniókban látszólag békésen, lustán üldögélő emberek.
A Budapestiek idejöttek/jönnek és összehasonlítják az itteni Kukutyinfalva életét a Budapestivel! Miért nem mennek Athénba, kérjék meg valamelyik echte görög családot ahol ketten dolgoznak, hogy pár napig követhessék a programjukat és utána tessék, mehet a hasonlítgatás! Kukutyinfalvát tessék szépen Magyarországi Kukutyinfalvával összehasonlítani és a kafeniós öreget vagy parasztot a mi kocsmázó öregünkkel vagy parasztunkkal. Vagy erről megfeledkezünk? Hát persze... Volt szerencsém legutóbb is megcsodálni a mindennapos vendégeket a Szentendrei Kisorosziban akik ott „kafeniózzák” el a keresetüket. Hogy ne beszéljek ennél eldugottabb és szegényebb falukról..
Szóval lusta a büdös görög, ugye?
Olvassátok csak:
Lusta görögök?
A 11.3 milliós lakosságból 4.9 millió dolgozik. Magyarországon a 10 millióból 3.9 millió. 43% vs. 39%.
A lusta görögjei.
Az a 4.9 millió évente átlag fejenként 2120 órát húz le. Ez a 3.9 millió évente átlag fejenként 1988 órát.
A lusta görögjei.
Az OECD tagállamok közül csak Dél-Korea előzi meg őket, az átlag német pedig mindössze évi 1432 órát teljesít.
A GDP/munkaórák tekintetében (ha az USA-t vesszük 100-nak) a görögök 58-on állnak, mi 43.6-on.
Na most már tényleg emeljék fel a mediterrán seggüket a lusta görögjei.
Zavarba ejtő párhuzamok?
Itt minálunk volt egy kormány, ami újraválasztásának érdekében nem fejtette ki nyilvánosan az igazság minden szeletét. Újraválasztották, kiderült, megszorított.
Ott őnáluk volt egy kormány, ami újraválasztásának érdekében nem fejtette ki nyilvánosan az igazság minden szeletét. Nem választották újra. Az új(!) kormány alatt derült ki a dolog, és az új(!) kormány szorít meg.
Zavarba ejtő a párhuzamok. Egyesek zavarba is esnek.
Zemberek?
Egyetlen része stimmel az összehasonlításnak: a zemberekkel fizettetik meg mások hülyeségeit, fűnyírószerűen. Nem az a cél, hogy fehéredjen a gazdaság, hogy tisztuljon a közszféra, hogy kiszűrjék a csalókat. A cél az, hogy egyesek kifizessék mások hülyeségeit.
Egyesek idegesek tőle.
És akkor jöttek a huligánok.
Folytatás következik...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne haragudj, de mi itthon sokkal többet dolgozunk 8 óránál, nem az ilyen-olyan átlagok az érdekesek.
És soha nem kaptunk 13-és 14 havi fizetést sem, hogy nyaralhassunk és ajándékokat vásárolhassunk belöle, amiért most ott épp sztrájkoltok.
És a nyugdíjkorhatár sem 53 év, legalább is ma ezt mondták a rádióban, hogy azt is fel fogják emelni.
És a görög válságot (ami ugyebár hazugságra alapult, úgy, ahogy a magyaroknál gyurcsány tette), igenis megérezzük mi is, pedig elég volt nekünk, a saját bajunk eddig is.
szóval tényleg dolgozni kell...

Agni írta...

Ja persze, te aztán nagyon jól informált vagy!! Itt nem szokás dolgozni na ja, kolbászból volt eddig a kerítés. Te már csak tudod!!

Krinya írta...

Ezen a témán én is úgy ki tudok akadni, most hirtelen mindenki olyan kárörvendő lett... Milyen jó, hogy a görögök tehene is megdöglött, mi? Hagyd csak Ágni, nem érdemes felhúzni magunkat emiatt... Aki nem hiszi, ide lehet jönni, megpróbálni a "lusta" életet...
Ja még valami a kommentelőnek: amikor Magyarországnak kellett a kölcsön, itt Görögországban senki sem hőbörgött, hogy nekünk kell kifizetni...Ha már annyira EU kellett, tessék!

jókaja írta...

Ágni! Az ilyenek ellen vegyél be egy leszarom tablettát! :-)
A hülyéknél csak a rosszindulatúak vannak többen. Ha meg a kettő még találkozik is... :-(

Maria Grace írta...

Véletlenük kerültem ide, Agni mi valamikor egy helyre jàrtunk chattozni igaz? az Otthonba - azota nem talàlkoztam veled.De a NÉVTELENNEK szeretnék valamit irni. Jo lenne elösször informàciokat szerezni, mielött követ dobàlnàl valakikre. Nagyon kedves kis baràtnöm él Athénban - annyit dolgoznak mint az àllatok, mert a kis üzletük bezàràs elött àll. Ugyanis ha nincs az embereknek munkàjuk, akkor keresetük sincs..vagy otthon Magyarorszàgon nem pontosan ez a helyzet, vagy Europa teljes területén nem ez a helyzet. Én személy szerint unio ellenes vagyok, mert tönkre tették Europàt azzal, hogy az iroasztal melett szabtàk meg,tekintet nélkül arra,hogy annak az orszàgnak jo vagy rossz-e, elö irtàk, mit termelhet,hogyan,miért stb. EGy BBC filmet làttam a görög parasztokrol, akik a juhsajtot nem készithetik, mert ugye az nem az elöiras szerint van. Idötlen idök ota sok vidéki ember ebböl él,de hat ugye nem lehet.Hogy ezekkel az emberekkel mi lesz, nem szàmit..mondhatnàm ezt a magyar libamàjra is..ugye..nem mintha a franciàkat ez nagyon érdekelné, mert igy legalàbb nincs konkurenciàjuk. Milyen tökkel ütöttek vagyunk, hogy hagyjuk,hogy olyanok intézkedjenek felettünk, akik nem is ismerik sem görögorszàg lakossàgàt, sem a spanyolokat, sem a portugàlokat..mert ugye most ugyan az a helyzet alakul ki ezekben az orszàgokban is a hirek szerint..vagy ezek is lusta emberek ? vagy a magyarok is lusta emberek, mert a magyarorszàgrol kisugàrzott hirek szerint, annyira jo a helyzet..hogy rosszabb mint a görögöknél..tehàt akkor ott is lusta emberek élnek. Anonymuszkàm befoghatnàd a csörödet,ha még annyi fàradsàgot sem veszel,hogy utànna nézzél annak,hogy mi volt a multban..és hogy ment tönkre ez a gyönyörü orszàg..vagy azt hiszed,hogy kimarad Europa belölle?
Leadok olyan cikkeket neked,ahol vilàgosan megirjàk - egész Europa tönkre fog menni, összeroppan egy teljesen adosàgra épitett Europa Unio miatt. Sajnos a görögök,olaszok,spanyolok,portugalok màr érzik az elöszelét. Megéltem az életem javàt,nyugdijjas vagyok, a gyerekeim felnöttek, és bizony nem néznek egy szép jövö elé. Mert az minnél sötétebb.