2010. május 11., kedd

Görög boldogság! Boldogság?..

Hűha micsoda boldog napok! Micsoda boldog órák!
Holnap beérkezik az első 5,5 milliárd a kasszába! És megy a felosztás! Most már nincs semmi baj, minden ok, hurrá!
Szegény Görögország! Szegény Magyarország! Szegény Románia! Szegény öreg Európa, te szenilis!
KI LOPTA EL A GYERMEKEM JÖVŐJÉT?
KI LOPTA EL A DÉL EURÓPAI GYERMEKEK JÖVŐJÉT?
KI LOPTA EL EURÓPA UNOKÁINAK JÖVŐJÉT?
Hogy ki? Körülbelül 10 ember és 10 vezető pénzintézmény! Azok akik ezelőtt 30 évvel elrendezték az akkori korrupt görög kormánnyal, hogy akkora kölcsönt vegyen fel, amit ne tudjon kifizetni! Nem azért, mert nem lehetett volna, de ez volt a cél és ez a jövője másoknak is. Elhitették a szerencsétlen néppel, micsoda nagy jólétben élnek, adták a kölcsönöket, vette a zember a kocsit, a házat és közben a gazdasági terminátorok (keress rá: economic hitman) csak vártak sorukra! Tudták, hogy mindent visszavesznek kamattal!! A jelenlegi kormány is tudta, hogy üres kasszát vesz át, de nyomta a választásoki előtt a hazugságokat. Hogy van pénz!!! Aztán ahogy megválasztották őket, nagy felháborodással leleplezte azt, amit nagyon jól tudott!

Nem azért tüntet a görög nép mert hülye! Nagyon is jól tudja, milyen helyzetben van, de a kétségbeesés és düh nem akar múlni! Hisz a megszorítások totálisan és teljesen népellenesek, igazságtalanok és kizárólagosan azokat érintik, akik a gazdaság legalsóbb rétegeiben vannak! Ezért tüntetnek! Azért mert még egy pénzes mukit elő nem szedtek, egy korrupt politikust fel nem állítottak és folyton csak a szegény nép és nyugdíjasok felelősségéről beszélnek! Azoknak a felelősségéről, akik nem is tudták átlátni, mi folyik ebben az országban és hová vezethet. Hisz az információkat megszűrve kapták. A teljes információ mindig is egy kisebb csoport kezében van, ugyebár. De ők nem fizetnek! Fizet majd a hülye nép! Mert rá nincs szükség csak mint igavonó barmokra…

És mivel tegnap bekerült a Parlamentbe az embertelen megszorításokról szóló törvényjavaslat, félnek a sumákok, félnek hát! Ezért előszedték az utóbbi idők két legnagyobb botrányát, a Siemens és a Vatopedi botrányt és azon csámcsog minden adó és szépen elterelik a figyelmet a többiről. Csak addig amíg törvénybe nem léptetik a jövő nemzedékét megnyomorító összes eljárásukat. Aztán már habozhat a szájunk, mindegy!

Csökkennek a nyugdíjak, %-ban is, az évek száma is növekszik, 40 évet kell ledolgozni egy becsületes nyugdíjért. Aha, és mi van azokkal, akik későn kezdenek? Az orvosokkal például, akik kizárt dolog, hogy hamarabb kezdjenek mint 35, itt Görögországban, így ahogy elrendezték mindenki sorsát? Jó lesz ha egy 70 éves sebészhez kerülünk?? Vagy ja, majd más munkakörbe kerül.. Hová az a sok vénember és vénasszony? Kinek kellünk mikor manapság már 40-n felül nem kellesz! Vagy a kétkezi munkás majd 60 évesen futkos le és fel az állványokon? Vagy a pincér? Vagy a traktoros paraszt? Vagy... és sorolhatom, vég nélkül.
Az alapnyugdíj 360 euró lesz. Ebből Görögországban nem lehet megélni. Képtelenség.
Miért nem mérik ezeket a dolgokat az illető országok árviszonyaihoz és az életköltségekhez, életviszonyaihoz?
Ki fogja elrendezni a 360 euró-s vénembert ha történetesen egyedül marad? Dögöljön meg! Kit érdekel?

Ne legyen igazam, de most kézbe kerültünk. Majd szépen elrendezik a nemzeti dolgainkat is, a macedón témát és a Ciprusi témát. Amiről olyan káprázatos okosan tudnak nyilatkozni a Magyar Blog-szférában is és a médiában (és más országokban is). A nagyokosok. Azok, akik Erdélyt olyan könnyen félrerúgták, hogyan érthetnék meg a görög nép ragaszkodását a sajátjaihoz? Azok, akiknek erről fogalmuk sincs. Akik amikor össze kell tákoljanak egy cikket, gyorsan belenéznek a netbe és kinyitnak egy könyvet (ez már nagy dolog!) és megírnak egy cikket. Lélek és érzelem nélkül. Azok, akik nem kellett testvéreiket sirassák 75-ben, amikor a török úgy döntött egy szép napon, hogy ráül Ciprus felére és kicsinálja akiket ott talál..
Ma végigmentem Limni főutcáján. Ez egy szegény sziget, szegény vidék, itt alig van turizmus, nincsenek munkahelyek, csak földet megmunkáló parasztok, és annyi hotel, apartman, ami kiszolgálja az évi 1 hónapos turizmust, plusz a hétvégi athéni turizmust-tudják azok jól, akik évente visszajönnek.
Hariklea barátnőm cipőüzlete bezárt. Kéri a nyugdíját, mert az új rendeletekkel még 15 évet kéne dolgozzon. És az év végéig még akik jogosultak rá, kérhetik a nyugdíjaikat, azok is, akik jogosultak csökkent nyugdíjra, mert a biztosítójuknál ilyen szabályok voltak eddig. Év végéig és utána vége.
Sztámi tavernája bezárt. Szőnyegtisztító van a helyén, azzal próbálkoznak. Fog menni? Hisz most mindenki mindent maga csinál.. Ezt a tavernát különösen szerették a magyarok, pont a parton, sok jó tengeri falattal. Nem ment, pedig ha valami megy itt, az a kaja.
A fitnesz melletti hobbygyertyakészítő bezárt. (A fitnesz nem fog bezárni, most mindenki jobban kell magára vigyázzon! isten őrizz orvoshoz kelljen menni!)
A főutcán lévő kerti és háztartási munkaeszközöket árusító bezárt.
Sztámi mellett a következő bolt egy kávézó volt, árulja, ki van lógatva a tábla.
Aki jogosult, kéri a nyugdíját, mert nem lehet tudni mi lesz. Lehet most sem sikerül kimászni a slamasztikából, de ha igen, akkor sem biztos, hogy lesz pénz, hisz a nyugdíjpénztárak nem állambácsi által vannak finanszírozva és már üresek! Honnan lesz pénz később? Ki fog termelni? Az adósságot vissza kell fizetni. Miből? Csak a megszorításokból? Ha nincs pénz, nincs termelés, nincs fejlődés, nincs pénz. Zárt kör. Kész, cakk, pakk, dögöljünk meg.
Lehet jönni nyaralni! Nyárára már a kezüket is megcsókolják a vendégnek a szállásadók! Az ajtó elé fekszenek lábtörlő helyett! …vagy lassan az egész országot el kell adni..

1 megjegyzés:

Krinya írta...

Ne is mondd :(( És ezekután még - úgy hallottam - a magyar utazási irodák riogatják a népeket, hogy nem biztonságos Görögországba utazni! Szóval az idegenforgalom is lehúzhatja a rolót...
Teljesen ki akarnak csinálni minket és nem tehetünk semmit :((((