2010. február 18., csütörtök

Görög farsang


Miközben az ország készül darabjaira esni :(, vasárnap befejeződött a farsangi időszak és megkezdődött a böjt. Na a cím azért ne tévesszen meg senkit, mert én nem böjtölök :)

Görögországgal nagy bajok vannak, aki követi a gazdasági híreket, az tudja. Az eurózóna védelme érdekében a németek erőszakoskodnak, hogy kemény intézkedéseket tegyünk a tartozás csökkentésére. A baj csak az, hogy ezek az intézkedések mindig azokat érintik, akik amúgy is már szenvednek az évek óta tartó életszínvonal csökkenés miatt. Pl. az ilyen cuki dolgok mint nyugdíjkorhatár emelés, VAT adóemelés, benzináremelés, juttatások csökkentése - amitől a fizetések és nyugdíjak automatikusan csökkennek, stb.. mind mind azokat érintik, akik jövedelmüket nem tudják eltitkolni: a nyugdíjasokat és fizetésből élőket. Ami a turizmust illeti, a bejövő turizmus számára ez pozitív. Nem emelkednek a szállásárak, és ez sok turistát becsalogat. Azon már kevesen elmélkednek el, hogy ugyan a szállásárak nem emelkednek, de minden más igen..Ami a helyi dolgainkat illeti, íme egy pár vasárnapi kép.
Az idén minket elkerült a kemény tél, ma is 20 fok volt, le kellett vegyem a zoknit a lábamról délben, majd megsültem. Este azért még a fűtést be kell kapcsolni. Ez persze nem marad így, de most déli szelek járnak, Afrika felől és emiatt a jó melegecske.


Bye. bye husi!
Karnevál Limniben, a felnőtt és gyerek néptánccsoport szereplésével.


Apraja, nagyja ropja.


Az "Eviotissa" (Éviai asszony) jellegzetes és nagyon szeretett dallamaira aztán idegenek is bekapcsolódtak és lett egy nagy buli.

Nincsenek megjegyzések: