2011. március 28., hétfő

Tavasz kellős közepe

Itt vagyunk, a tavasz kellős közepében, de akár nyárelőnek is nevezhetnénk. Déli fekvésű, tenger melletti településekben nyár van, fürdeni is lehetne. Mivel az emberek élik a mindennapjaikat, ezért strandolókkal nemigen találkozni, de ezután már beindul a hétvégi, fővárosból érkező turizmus.
Háromnapos ünnepünknek vége, de nehezen rázódik az ember vissza a normális kerékvágásba. Hirtelen egy hétvége alatt hivatalosan is nyári időszámítás szerint járnak az óráink, de az idő is nagyon meleg, rövid-ujjúban és zokni nélkül lehet csak a szabadban dolgozni. Az óra átállítás miatt egy órát veszítünk a reggeli alvásunkból, és mivel eddig reggel 6-kor kellett kelnem, most ez a hajnali 5 egyáltalán nem bírható. Ezért ezen a héten hagyom a régi "időjárást" és csak 7-kor kelek, mindent csúsztatva kicsit.

Én is, mint mindenki, egy csomó szabadban végzendő munkának fogtam neki, tegnap alapos kocsimosást rendeztem és nagyon élveztem (csak a karom fáj azóta..):) Ilyenkor aztán minden görög házban nekifognak a téli cuccok és nyári cuccok pakolgatásának, cseréjének. Még biztosan lesznek hideg napok, de a nagyon vastag dolgokat én ilyenkor már elpakolom, igaziból Húsvétig minden téli dolognak és szőnyegnek el kéne tűnnie, mert utána  nagy melegben nehéz a rendezgetés. A szőnyegeket hagyom utoljára, azokat csak Húsvétkor szoktam felvenni, mert az esetleges további esős időben nem szeretem a nedves és hideg követ, amihez ragad a papucsom.

Persze ilyenkor vannak a kerti, udvari munkák is, arról már nem is beszélek, hogy a kutyák ilyenkor vedlenek és minden nap kéne kutyakefét használni ahhoz, hogy ne legyünk tele szőrcsomókkal, de kinek van ideje és türelme hozzá? Ráadásul mindig az az érzésem, még jobban hull a fésülés után, mert fellazítom a szálakat. Plusz, hogy teljesen lezuhanyozok, minden ruhámat mosásba teszem, mert annyira repülnek körülöttem a szőrszálak, hogy utálok így bemenni. Úgyhogy a legjobb, ha nem piszkálom őket:)

Pár mai kép a tavaszi munkálatainkból:

Istenem, hogy nem tud közelebb  jönni az a tyúk.......

Felkötögetjük a futókat


Ezt az ágyást már kitisztítottam


Csak fésülöm, csak fésülöm, de egyre több jön... szélmalomharc..

2 megjegyzés:

dr.Ferenczy Tiborné (cipruska) írta...

Gyönyörű helyen laksz, szépek a kutyáid és kellemesebb lehet a mediterrán tavasz, mint az itthoni.Én még fázom kimenni és a leanderek sem örülnek a hűvös éjszakáknak.:)

mmama írta...

:-)
Mosolyogva olvastalak .
Ugyan ezt teszem én is , kertet rendezek, és kutyát fésülök .
Az idén hogy esik a Húsvét Nálatok ,
Csak ritkán esnek egybe a miénkkel.