2010. október 13., szerda

Korai tél és kutyák

Én nem is emlékszem mióta nem volt ilyen korán ilyen ronda idő. Máskor októberben végig szép meleg idő van és fürdünk, most meg napok óta fűteni kell és rettenetes milyen nedvesség van. Olyan mintha Marosvásárhelyen lennék valamikor novemberben, csak áll vastagon a köd a tájon és semmi nem moccan. Héj, mi lett? Hol a görög szél, hogy kicsit felszárítsa a hetek óta szinte folytonosan nedves köves udvart? Hogy a kerti részről ne is beszéljek, ahol nem volt időnk elvégezni az őszi munkálatokat és rémes milyen gaz van és sár, mindez szétfolyó kutyakakival párosulva, bocs..

Nem bírtam a két helyen lévő kutyacsapatot és előre hoztam a kicsiket, az eső által védett részre. Ez pont a hátsó bejáratunk előtt van, ahonnan a konyhába lépünk. És ide tesszük a kocsit is ha esik, illetve nagyon süt a nap, illetve mindig.. Most itt van 2 nagykutya, akiknek már a hócipőjük tele van jobban mint nekem a helyzettel és 5 darab 1 és fél hónapos kölyökkutya. A kölykök most találnak magukra, már nem alszanak annyit mint kisebb korukban, állandóan játszanának meg szopiznának, meg valakit, valamit harapnának. Emiatt rendesen kapják a pofonokat aputól, aki nem tűri, amikor eszik vagy az egyik házat sikerül lefoglalnia, hogy a közelébe menjenek. Néha elnézem ahogy a nagyok állnak, segélykérően meredve rám, miközben a kicsik egyrésze az anyjuk cicijét szopizza, csak úgy ülve és a másik részük az apjuk lábikráját harapdálja nagy kedvteléssel, amíg nem jön végül a pofon.

Hétvégén ha minden igaz, megint elmegy kettő és marad 3 darab. Ebből kettőnek adom az antibiotikumot és a lábukon egy ideig stagnált a bőrbaj, most láthatóan szépen javul. Az egyiket akár a kezelés befejezése után is adhatnám, alig látszik, de a súlyosabb esetet nem, mert a két első lábán a csuklóknak megfelelő rész alatt csupasz, meg a farok egy része és sztem senki nem viszi el így. Látom lassan újra kezd a bunda itt is nőni, de idő kell ennek majd.

Minden reggel egy órát arra szánok, lemossam az udvart. Eszméletlen mennyiségben termelődik a kaki, szóval kész őrület. Tiszta szanatórium lesz, mikor a kicsiket sikerül majd gazdához juttatni.. Kellett nekem..hát igen.. 

Fiam fantasztikus képei Thomas apuról.


Itt meg a kis disznóknak kitettem egy régi fiókot, legyen amibe és amiből ugrálni.









2 megjegyzés:

Névtelen írta...

very nice pictures :)

panagiotis

Agni írta...

Ο Στέφανοσ έκανε τα πρώτα δύο με το κινητό του. Πώς το καταφέρνει?:)