2010. május 18., kedd

Úgy tesznek, mintha..

..mintha valóban fel akarnák számolni a korrupciót és megváltani a világot!! Huh! Be jó!!
De milyen érdekes, a tolvajokat visszafele kezdjük felszámolni! Vagyis először az ellenpárthoz tartozó rablókat találjuk meg és számoljuk fel, aztán mikor már elég név felszínre került és elég por van a nép szemébe hintve akkor majd elfelejtjük hirtelen, hogy az ellenpárt előtt évtizedekig ez a párt volt hatalmon! A tolvajok nem most jelentek meg! A tolvajlás '75 óta halmozódik!

Az ugye azzal kezdődött, hogy kialakult két nagy párt, a PASOK és a NEA DIMOKRATIA. Aztán ezek mellett még sürgölődnek mások is, kommunisták, szélsőséges nézeteket vallók, zöldek, egyebek. A két nagy párt véres harcot vív egymással a hatalomért, amióta világ a világ. Aztán meg hogyan jutalmazzák meg a rájuk szavazókat?? Hát miután hatalomra kerültek bedugtak pár száz (száz??) embert állami munkahelyekre. És jött a következő választás, valaki győzött, megint be egy halom ember az állami munkahelyekre, kidobni nem dobtak senkit, maradtak az előzőek is. Egyesek jó hogy bekerültek, ott a helyük és jól végzik dolgukat. Másoknak már nem jutott hely, így helyet kellett teremteni. Hogyan? Hát hogyan, hogyan..új munkaköröket kellett létesíteni..ami hülyeséget hallottam a napokban mint munkakört elmondhatatlan, kár, hogy nem jegyezgettem le őket. Aztán lassan oda jutott a közszféra hogy kis százaléka dolgozott, másik százaléka fölösleges helyeken tengődött és szedte fel a fizetéseket, más százaléka meg csak fizetést kapott, de nem járt be dolgozni! És minden disznóság mellett a görög nép többsége becsületes munkából próbált megélni.

Becsületes munka? Hát az, még akkor is, ha természetes volt az adócsalás. Mikor teljesen ellehetetlenítették az adófizetőket, akkor azok mihez folyamodtak? Adócsaláshoz. Az rendben is volt amikor az ember nem kért számlát 3 paradicsomért, vagy egy hét nyaralásért vagy a benzinért, de az érthetetlen, miért nem számoltak fel évekkel ezelőtt olyan adócsalásokat, amiket ha nulláznak és beszedik az adókat, lehet nem jutunk ide.

Miközben kis életeinket próbáljuk élni és fiunkat lökdössük, hogy tanuljon, mert a gimnáziumban vizsgaszesszió van (másik nagy baromság és nagy téma) folyamatosak a cirkuszok, a botrányok. Az első nagy botrány, ami még a csődhöz való közeledésünk előtt kirobbant, egy halom sztárorvos botránya volt, akik a Kolonaki-ban tartottak fent szuper drága rendelőket (valami Váci utca, Rózsa domb szerűség..) miközben évi 10.000 bevételeket jelentettek! Csak a rendelő bérlése azon a környéken olyan 2-3.000 eur/hónap!! Ez kirobbant, aztán elhallgatták, most meg előszedték és nyilvánossá tették az orvosok névsorát. Áldozati bárány nr.1., úgy kell nekik..

Aztán a tegnap óta folyó botrány, Voskopulos és Gereku. Hú ezen aztán csámcsognak politikusok, közéleti személyiségek, bulvárlapok, idegen sajtó, mindenki. Ők voltak a 15 év előtti álompár. A hapsi Görögország Tom Jones-a, a nő színésznő, egyik leggyönyörűbb görög közéleti személyiség, igazi, csodálatosan türkizkék szemekkel (nem kontakt) aki megalapozta a mára olyan divatossá váló trendet, hogy a színészek beálljanak a politikai ringbe. Angela Gereku volt tegnapig a Turizmusi Minisztérium alminisztere. Miért mondott le? Hja kérem, csekélységért. A férje, az ismert, imádott, immár kiöregedett Tolis Voskopulos csekély 5 és fél milkával (!!!!!!), igen euróban!! tartozik az állam bácsinak, adóban! Egyszerűen 1997 óta nem fizetett adót!! És mindenki tudta és csak nőtt az adó a kamattal, de senki nem csukta le, senki nem követelte be rajta, miközben a pár egymás után vette a villákat, házakat! Ott ül az 5 és fél milka miközben a nyugdíjasok pénzéből vonnak le!! Ha minden ilyen Voskopulost összeszednének, nem kéne a kispénzűeket megerőszakolni!! Áldozati bárány 2., OK, úgy kell nekik.

..miközben egy hölgy, akinek valami kis cége volt, 20 ezer euróval tartozott az államnak és lecsukták! És hova? Gyilkosok és rablók közé! Hja kérem, ő nem volt Voskopulos pereputtya! Áldozati bárány 3., sajnos viszi az ár őt is.

Aztán itt mellettünk Edipszóban, az állami meleg-fürdőben is jól mennek a dolgok. Felvettek tavaly júliusban sürgősségi eljárással 3 dolgozót, akik bejárni nem akartak, de az 1.200-s fizut felvenni, azt már igen!! Valakinek a pereputtya voltak ők is, világos..

Előszedték ma a szépfiúnkat, a volt Turizmus Minisztert, Aris Spiliopoulos-t. Igen, ő az, aki amikor megjelent a TV-ben, a nők visítva tépték a hajukat.. Szóval Ariszka azt próbálta magyarázni, hogy ő nem csinált semmi mást, mint azt ami a megszokott praktika, 40.000 eurót adott ki, hogy 4 napra kibéreljen egy jachtot, 8 éjszakát töltött a Moszkvai Ritzben 150.000 euróért, 7 éjszakát Shanghajban 140.000 euróért, rendelt 1.000 db ókori görög motívummal ellátott nyakkendőt ajándékozásra 59 ezerért! és egyéb ilyen cukiságok!!

Miközben az egyszerű nép döglik meg!

Aztán vannak olyanok is, akik felemelik szavukat a görög nép mellett ( a nép és nem a korruptak mellet!! van különbség!). Ilyen Jean Luc Godard, aki nem ment el a Cannes-i fesztiválra, ezzel együttérzését fejezve ki a görög nép iránt. Amikor azoknak a vérét szívják akik letették mindannak az alapját amit itt ünnepelünk, akkor én hogyan szórakozhatnék-pár szóban a hozzáállása.

És mindezek közben megint egy új görög témájú film, ezúttal ausztrál és a címe " THE KINGS OF MYKONOS". Mire körbejárja a világot, már nem lesz olyan a görög világ, aminek mindenki eddig megismerte..

TURISTÁK! Ne féljetek, ezeket amiket itt leírok, nem érzitek! Aki lefoglal egy szállást és átadja a foglalóját, arra kap egy elismervényt, azt nem érintik az árváltozások (drágulások) akkor sem, ha azok esetleg bekövetkeznek amíg az illető ideutazik.
Szállásárak drágulása teljesen valószínűtlen, annyira visszaestek a foglalások, hogy inkább az ellenkezője áll fenn! Az árak az üzletekben? A benzin? Erre senki nem tud mérget venni, vagy garantálni valamiféle százalékos emelkedést.

Idomen...mondja a görög, vagyis..majd meglátjuk!

Addig is..türelem! (ki tudja, mit terem?..)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Én a nyaralásim többségét ott töltöttem és többnyire remekül éreztem magam. Egyszer majd "ha nagy leszek" veszek egy vityillót a tengerparton...álom, álom
Jó helybéli írását olvasni a kinti eseményekről, bár sajnos most ott se jobb a helyzet, mint itthon.

Csak így tovább szívesen lesek bele a blogodba.

üdv,
Hajni